Guatemala - Honduras - Belize - Mexiko


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: ODLET Z PRAHY DO MEXICO CITY - ANTIGUA: Odlet z Prahy. Odbavení na letišti 2 hodiny před odletem. Let do Mexiko City (Ciudad de Mexico), a transfer do hotelu v centru Ciudad de Mexico, hotel 3-4* se snídaní.
2. den: MEXICO CITY - TEOTIHUACAN: Dopoledne pěší prohlídka centra města: Metropolitní katedrála, náměstí Zócalo, „Templo Mayor“ – zbytky chrámu Aztéků, “Palacio Nacional” - palác s freskami Diego Rivery, odpoledne výlet do Teotihuacanu, tajemného města, které mezi lety 200 – 700 n. l. mělo nesmírný vliv na celou Mesoameriku a které se stalo později kultovním místem pro Aztéky: Pyramidy Slunce a Měsíce, Třída mrtvých či Chrám Quetzalcoatla. Při zpáteční cestě návštěva chrámu panny Guadeloupské, noc v Mexico City.
3. den: MEXICO CITY - GUATEMALA CITY : Ráno transfer na letiště v Mexico City a letecky do Guatemala City. Po příletu transfer do malebného městečka La Antigua, nocleh.
4. den: ANTIGUA: Dopoledne pěší prohlídka centra města, jeden z nejkrásnějších koloniálních klenotů celé Ameriky, leží mezi třemi vulkány: Agua, Fuego a Acatenango, přičemž Fuego je stále aktivní. Prohlédneme si Plaza Central s proslulou fontánou, oba zdejší paláce i katedrálu částečně zničenou zemětřesením. Nejkrásnější kostely La Merced a San Francisco, klášter Santo Domingo, následuje prohlídka musea čokolády s ochutnávkou pravé mayské čokolády a musea jadeitu, který pro Maye představoval nejvzácnější nerost. Pro aktivní účastníky možnost výstupu na aktivní vulkán Pacaya 2.600 m. Noc v La Antigua,
5. den: LA ANTIGUA – LAGO ATITLÁN / PANAJACHEL – LA ANTIGUA: Ráno výlet k jezeru Atitlán , které leží mezi třemi vulkány, do vesnice Panajachel, video Lago Atitlan je považováno za jedno ze tří nejkrásnějších jezer na světě a má hloubku až 340 m, volný čas k návštěvě jezera a jeho okolí, je zde možnost navštívit trhy v Sololá, kde indiáni z širokého okolí prodávají své pestrobarevné textilie, koření, ovoce, zeleninu a je místem setkávání místních obyvatel video návrat do Antigua a noc ve městě .
6. den: LA ANTIGUA / COPÁN: Velmi brzy ráno transfer vanem do Copánu v Hondurasu, půvabná městečko v horách má své kouzlo a honduraská káva je světově proslulá, po příjezdu návštěva mayského království v Copánu, , které patří mezi pět nejmocnějších mayských království, uvidíte proslulé schodiště s nejdelším mayským hieroglyfickým nápisem, zachovalé stély i hřiště na míčovou hru pelotu. video volný podvečer k pěší prohlídce centra městečka, nocleh ve městě.
7. den: COPÁN / RIO DULCE: Ráno transfer do Quiriguá, malého mayského království s pohnutou historií a největšími stélami které kdy byly nalezeny (kamenné obelisky s mayskými hieroglyfy). Po prohlídce transfer do Rio Dulce v Guatemale, volný čas k relaxaci u jezera.
8. den: RIO DULCE / FLORES: Po snídani výlet lodí po jezeře Izabal (největší guatemalské jezero !!!) a Rio Dulce, proslulé svou barevně pestrou a bohatou florou a faunou s úchvatnými přírodními scenériemi a vzácným ekosystémem, pevnost Castillo de San Pelipe, kterou postavili Španělé v roce 1652 jako ochranu proti anglickým pirátům. Plavba do Livingstonu, který leží už na břehu Karibiku - kouzelného městečka se směsí afro-karibského stylu, které spíše připomíná Jamaicu než Guatemalu, tomuto etniku se říká Garifuna. Odpoledne transfer vanem do Flores, městečka na ostrově u jezera Petén Itzá, ubytování v hotelu u jezera, návštěva stylových hospůdek na nábřeží s výhledem na západ slunce nad jezerem.
9. den: ISLA FLORES / TIKAL / YAXHA / ISLA FLORES: Brzy ráno odjezd z Flores (snídaňový balíček) a návštěva „Parque Nacional Tikal“ jednoho z největších a nejproslulejších center mayské kultury v klasickém období. Prohlídka Centrální a Severní akropole, chrámu “Velkého jaguára” a “Chrámu masek”, “Chrámu V”, dále “Mundo Perdido” (ztracený svět) , skupiny „Sedmi chrámů“, jakož i nejvyššího mayského chrámu/pyramidy v Tikalu a celé Mesoamerice , jímž je “Templo IV” s výškou téměř 70 m. Odpoledne možnost fakultativního výletu do Yaxha, pokračování z Tikalu přes Remate (oběd) do málo navštěvovaného mayského království. Zde můžete z vrcholů pyramid obdivovat překrásné výhledy do okolní přírody, zejména na blízké jezero a sledovat opice volně se pohybující v korunách stromů, výlet je naplánován na pozdní odpoledne a jednou z hlavních „atrakcí“ je mystický západ slunce nad jezerem obklopeném džunglí, večer návrat do Flores. Pokud nebudou zájemci o pokračování do Yaxha bude volné odpoledne ve Flores s koupáním v jezeře.
10. den: ISLA FLORES / BELIZE CITY / CAYE CAULKER: Snídaně v hotelu, odjezd z Isla Flores do Belize, příjezd do Belize City po obědě, transfer lodí na ostrov Caye Caulker. Ostrůvek není moc velký za hodinu a půl ho obejdete a budete okouzleni jeho zvláštní atmosférou: dýchne na vás reggae styl, ospalá atmosféra, nikam nespěchající, usměvaví „rastamani“ a lokální stylové hospůdky a bary. Po ostrově jezdí pouze golfové vozíky a jsou tu jen písečně cesty. Ubytování v hotelu 3-4* bez snidaně (hotely na ostrově snídaně neposkytují)
11. den: CAYE CAULKER: Celý den volný program, odpočinek, koupání v moři, prohlídka ostrova, možnost fakultativních výletů: celodenní výlet do proslulé Blue Hole nebo potápění či šnorchlování na zdejších pestrobarevných korálových útesech.
12. den: CAYE CAULKER - BELIZE CITY - CHETUMAL - PLAYADEL CARMEN: Brzy ráno odjezd lodí z ostrova, a přes Belize City transfer vanem na hranice s Mexikem, a příjezd do mexického Chetumalu po obědě. Přestup na mex. van a transfer do Playa del Carmen Ubytování v hotelu 4* se snídaní v centru města, cca 7 min. od pláže. Za příplatek možno hotel 4* all incl. přímo na krásné bílé pláži.
13. den: PLAYA DEL CARMEN: Relax na pláži u karibského moře.
14. - 15. den: ODLET Z CANCUNU: Dopoledne volný program, odpoledne odjezd na letiště v Cancunu a odlet s přestupem.

11.02. - 25.02.25 úterý - úterý
polopenze letecky (Praha)
99 990 Kč
cena za 15 dní (13 nocí)

Cena zahrnuje

  • letenku do Mexico City a zpět z Cancunu transfer z/na letiště v Mexico City a Cancunu českého průvodce po celou dobu okruhu dopravu během celého okruhu AC vanem nebo Coasterem (minibus) 13 x ubytování se snídaní v 3-4 * hotelích vstupné do národních parků a archeolog. nalezišť + lokální průvodce

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • stravování kromě uvedených snídaní
  • fakultativní výlet do Yaxha a další neuvedené
  • imigrační poplatky při vstupu/výstupu v jednotlivých zemích (cca 65 USD)