Španělsko - velký okruh


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Nový podrobný poznávací zájezd Vás zavede do nejkrásnějších míst Pyrenejského poloostrova, do Španělska. Naše putování začneme v metropoli Katalánska Barceloně, kde se snoubí dlouhá historie s moderními stavbami a zejména se slavnými díly architekta Antoni Gaudího. Ve středu Španělska prozkoumáme nejen pulsující hlavní město Madrid, ale také monumentální sídlo španělských panovníků El Escorial, starobylou Segoviu se žulovým akvaduktem zachovaným přímo v centru města a mohutnými hradbami obklopenou Ávilu. Přes skvostné město Toledo, kde se do historie nezapomenutelně zapsali také Židé se vydáme do provincie Andalusie. Muslimské dějiny Pyrenejského poloostrova i křesťanskou rekonqvistu si připomeneme v mešito-katedrále v Córdobě, královském Alcazaru v Seville a zejména v rozlehlém komplexu staveb Alhambra v Granadě. Součástí našeho putování bude i návštěva jediné kolonie na evropském kontintentu - britského Gibraltaru s volně žijící kolonií opic. Putování zakončíme v romanticky položené Rondě s monumentálním mostem přes hluboké údolí.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v ranních hodinách.
2. den: Devítihodinová prohlídka města BARCELONA - metropole Katalánska (zajímavá gotická čtvrť, přístav, vrch Montjuic, tepna starého města La Rambla a hlavně velké množství staveb slavného španělského architekta Antoni Gaudího – Sagrada Familia, Tři Grácie, La Pedrera aj.). Přejezd na ubytování.
3. den: ZARAGOZA – dřívější sídlo aragonských králů s monumentální katedrálou La Seo. Najdete zde jak moderní stavby, tak např. starobylé římské hradby. Dojezd na nocleh do oblasti Madridu .
4. den: Monumentální zámek a královský pantheon EL ESCORIAL (UNESCO). MADRID - hlavní město Španělska, Královský palác, park Retiro, Plaza Mayor, Puerta del Sol aj.
5. den: SEGOVIA vás okouzlí historickými památkami a kouzelnou atmosférou. Určitě musíte vidět ikonický akvadukt z římské éry, stejně jako Alcazar, kde se kombinuje arabská, gotická i renesanční architektura. ÁVILA (UNESCO) - přezdívaná "Město kamenů a svatých", město s úžasným středověkým opevněním a branami, mnoha románskými a gotickými kostely, jimž vévodí gotická katedrála.
6. den: TOLEDO (UNESCO) - krásná katedrála, dům malíře El Greca, synagoga Santa Maria la Blanca aj. Přejezd do oblasti Andalusie.
7. den: Perla Andalusie CÓRDOBA (UNESCO) - bývalé arabské sídelní město: Mešita, židovská a stará čtvrť s typickými bílými stavbami, úzkými uličkami a půvabnými nádvořími, římský most. SEVILLA (UNESCO) - město přezdívané pro svou krásu perlou Andalusie s třetí největší katedrálou v Evropě, s překrásným romantickým zámkem v maurském slohu a bílou židovskou čtvrtí. Dojezd na pobřeží.
8. den: GRANADA (UNESCO) - město zasazené do přírody na úpatí pohoří Sierra Nevada s pohádkově krásnými památkami z doby maurské nadvlády (palác Alhambra, letohrádek Generalife se zahradami, pevnost Alcazaba, čtvrť Albaicín se širokým výhledem).
9. den: Prohlídka GIBRALTARU - britská kolonie s bezcelní zónou, výlet na mohutnou skálu s pevností a s výhledy na africký kontinent. Jediná volně žijící kolonie opic v Evropě. Přejezd přes hory do oblasti bílých městeček a návštěva Rondy. RONDA – malebné nad skalní rozsedlinou rozložené městečko, které upoutá každého návštěvníka svou roztomilostí. K výletu na Gibraltar je nutný cestovní pas.
10. den: Celodenní pobyt u moře.
11. den: Návštěva krásného historického města MURCIE s pěkným starým městem a mnoha památkami, připomínajícími její bohatou minulost. Bude-li přihlášeno více klientů na variantě s 1 cestou letecky, bude tento den návštěva města bez průvodce.
12. den: Odjezd do ČR.
13. den: Příjezd do ČR.

26.09. - 08.10.25 pátek - středa
snídaně autokarem
Sleva 7% 29 990 Kč 27 990 Kč
cena za 13 dní (10 nocí)

Cena zahrnuje

  • průvodce
  • 10x snídani, 4x večeři
  • 10x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím)
  • dopravu autobusem

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna do 45 000 Kč (příplatek: 940 Kč)
  • 1/1 pokoj (povinný při nedoobsazení) (příplatek: 7500 Kč)
  • vstupné do Alhambry s rezervací (K rezervaci je nutné uvést číslo a celé datum platnosti cestovního dokladu (pasu) a s tímto dokladem pak do Španělska cestovat, jinak je rezervace neplatná. Nutno objednat při přihlášení, rezervaci španělská CK potvrdí až měsíc před zájezdem, nebude-li, částka bude klientovi obratem vrácena) (příplatek: 970 Kč)