Vip - Exkluzivní Japonsko S Návštěvou Expo 2025


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: ODLET Z PRAHY: Vaše dobrodružství začíná odletem z Prahy se společností Emirates. Odbavení probíhá 2,5 hodiny před odletem, takže budete mít dostatek času na pohodlné odbavení a přípravu na cestu.
2. den: PŘÍLET DO TOKIA: Po příletu do Tokia v odpoledních hodinách vás čeká transfer do hotelu. Po dlouhém letu si můžete odpočinout a načerpat síly na následující dny plné zážitků. Nocleh v Tokiu. Grand Prince Hotel Shin Takanawa je moderní městský resort, který nabízí prostorné pokoje s balkony a výhledem na nádhernou 5-akrovou japonskou zahradu. Hotel se nachází jen 5 minut chůze od stanice Shinagawa Shinkansen. Hosté mohou využít několik restaurací, včetně japonské, čínské i západní kuchyně a relaxovat v Club Lounge.
3. den: TOKIO: Po snídani vás čeká celodenní prohlídka fascinujícího hlavního města Tokia. Toto obrovské město, které se rozprostírá podél zálivu v délce 130 km a má kolem 28 milionů obyvatel, je největším městským konglomerátem na světě. Navštívíte svatyni Meidži Džingu, okolí císařského paláce, areál Asakusa s chrámem bohyně Hase Kanon a ikonickou tokijskou věž. Po obědě zakončíte prohlídku v moderním obchodním centru na Ginze. Nocleh v Tokiu.
4. den: NIKKÓ: Po snídani se vydáte na celodenní výlet do národního parku Nikkó, který je proslulý svými svatyněmi, chrámy a nádhernou přírodou. Navštívíte svatyni Tóšógú, věnovanou slavnému šógunskému vojevůdci. Po obědě se vydáte „cik-cak“ cestou k jezeru Čúzendžiko a prohlédnete si impozantní 97 metrů vysoký vodopád Kegon. Večer se vrátíte zpět do Tokia. Nocleh.
5. den: TOKIO – HAKONE – HORA FUDŽI – KJÓTÓ: Po snídani odjedete do Hakone, kde vás čeká výlet lanovkou na Mount Komagatake s úchvatným výhledem na posvátnou horu Fudži. Poté si užijete projížďku výletní lodí po malebném horském jezeře Aši a v pozdním odpoledni se přesunete světoznámým vlakem šinkansen do Kjóta. Nocleh v Kjótu. Kyoto Hotel Okura je luxusní hotel v srdci Kyota, který kombinuje tradiční japonskou pohostinnost s evropskou elegancí. Hotel nabízí nádherný výhled na hory Higashiyama a městské ulice, což vytváří klidnou a pohodlnou atmosféru. Hosté mohou využít širokou škálu restaurací, které nabízejí místní i mezinárodní kuchyni, a relaxovat v krásné zahradě nebo v nákupní pasáži.
6. den: HRAD HIKONE – KJÓTO: Po snídani odjedete do města Hikone, kde si prohlédnete místní hrad z období Edo, jeden z nejstarších původních hradů v Japonsku. Po prohlídce hradu navštívíte krásnou japonskou zahradu Genkyu-en. Poté se vrátíte do Kjóta, kde vás čeká návštěva hradu Nidžo, postaveného ve druhé polovině 14. století jako součást rezidence šóguna. Nocleh v Kjótu.
7. den: KJÓTÓ : Po snídani vás čeká celodenní prohlídka Kjóta, bývalého hlavního města Japonska, které je považováno za jedno z nejkrásnějších měst v zemi. Navštívíte Zlatý pavilon Kinkakudži, ležící v typické japonské zahradě, a svatyni Kijomizu-dera, odkud se rozprostírá nádherný výhled na město. Odpoledne se přesunete do Fušimi, kde navštívíte sake muzeum a svatyni Fušimi Inari Tajša. Nocleh v Kjótu.
8. den: HIROŠIMA: Po snídani se vydáte šinkansenem na celodenní výlet do Hirošimy, města proslulého historicky prvním užitím atomové bomby dne 6. srpna 1945. Navštívíte ostrov Miyajima, posvátné místo, kde podle legendy dodnes žijí bohyně moří a bouří. Jim je zasvěcen unikátní červený chrám a stejně tak barevná brána Icukušima-džindža torii. Po obědě si prohlédnete Památník míru s muzeem. Večer se vrátíte šinkansenem zpět do Kjóta. Nocleh.
9. den: NARA – ÓSAKA: Po snídani se vydáte do města Nary, kde navštívíte park s posvátnými jeleny o rozloze 526 hektarů. Obdivovat budete svatyni Kasuga a chrám Tódaidži s největší sochou Buddhy z 8. století. Odpoledne se přesunete do Ósaky, kde navštívíte ósacký hrad a plovoucí zahradní observatoř. Večer se vrátíte do Kjóta. Nocleh.
10. den: EXPO 2025: Celý den strávíte na všeobecné světové výstavě EXPO 2025 v Ósace! Zažijte budoucnost na vlastní kůži na světové výstavě EXPO 2025 na ostrově Yumeshima v Ósackém zálivu. Tato výjimečná událost, jejímž tématem je "Designing Future Society for Our Lives" (Navrhování budoucí společnosti pro naše životy), představí inovace a technologie, které formují naši budoucnost. Navštivte pavilony z celého světa a objevte nejnovější vědecké a technologické pokroky. EXPO 2025 je jedinečnou příležitostí, jak se inspirovat a získat nový pohled na svět kolem nás. Nechte se unést atmosférou této globální události a zažijte nezapomenutelné chvíle v srdci Japonska!
11. den: ÓSAKA (EXPO 2025) – PRAHA: Snídaně. Pro zájemce, kteří nestihli prozkoumat výstavu EXPO 2025 mají tento den opět k dispozici. Případně volno na poslední nákupy nebo procházky. Večer se vydáte na letiště Kansai a odletíte zpět do Prahy.
12. den: PŘÍLET DO PRAHY: Přílet do Prahy, kde vaše nezapomenutelné japonské dobrodružství končí. Poznali jste Japonsko i budoucnost naší civilizace a nezbývá tedy než se rozmyslet, který kout naší planety navštívíte s ESO travel příště.

26.05. - 06.06.25 pondělí - pátek
snídaně letecky (Praha)
194 450 Kč
cena za 12 dní (9 nocí)

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu Praha – Tokio a Osaka – Praha s leteckou společností Emirates s přestupem v Dubaji
  • letištní taxy
  • 1. třída šinkansen Tokio - Kjótó - Tokio
  • 1. třída šinkansen Kjótó - Hirošima - Kjótó
  • 9x nocleh se snídaní v hotelech 5
  • 6x oběd, 1x večeři
  • privátní program včetně veškerých vstupů a transferů
  • českého průvodce ESO travel a místního průvodce
  • luxusní přepravu

Cena nezahrnuje

  • pojištění léčebných výloh do zahraničí
  • příplatek business class se společností Emirates 114.350,- Kč
  • příplatek za jednolůžkový pokoj 48.300,- Kč