Malebné Slezsko - kraj blízký, ale málo známý


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Historická země Slezsko bývala rozlohou srovnatelná s velikostí Moravy a po staletí byla prosperující součástí Zemí koruny české. Bohužel díky dějinným zvratům jsme o větší část Slezska přišli, ta patří v současnosti Polsku. Přestože má tato část střední Evropy návštěvníkům po všech stránkách co nabídnout, je pro širší veřejnost poměrně neznámá. Pojeďte s námi za historickými městy, architektonickými skvosty, mohutnými hrady a pohádkovými zámky. Zároveň s tím nesmíme vynechat prohlídku bývalého průmyslového gigantu Ostravy.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v ranních hodinách, prohlídka historického centra KLADSKA, které patřilo po dlouhá staletí k českému království. Dále cesta Horním Slezskem kolem Otmuchovských jezer, zastávka v městě NYSA, jež byla významným biskupským střediskem. Ubytování v Bruntále.
2. den: Dnešní den se zaměříme na oblast tzv. Ostravského Slezska: Návštěva majestátní zříceniny HUKVALDY , město PŘÍBOR se zachovalým historickým jádrem, rodiště Zikmunda Freuda, unikátní muzeum Tatra KOPŘIVNICE .
3. den: Opavské Slezsko: KRNOV , město s řadou pamětihodností a nedaleký poutní vrch CVILÍN s barokním kostelem Panny Marie Sedmibolestné a s rozhlednou. Metropole české části Slezska OPAVA s významnými architektonickými stavbami z období 1.republiky (obchodní dům Breda, kostel sv. Hedviky). Renezanční zámek RADUŇ, park a zámecká oranžerie.
4. den: Metropole Moravsko-slezského kraje OSTRAVA , průmyslové město plné kontrastů a nečekaných překvapení. Centrum a Nová radnice, Poruba – „historická“ čtvrť vystavěná v tzv. sorele, Dolní oblast Vítkovic (národní kulturní památka) – industriální prostor v centru města, krátký výstup na haldu Ema, odkud se naskýtá výhled na část Ostravy .
5. den: Dopoledne výlet do polského Dolního Slezska – jedno z nejstarších měst ve Slezsku RACIBORZ s hradem, sídlo regionu Silesia, odpoledne zámek HRADEC NAD MORAVICÍ s rozsáhlým parkem. Při cestě na ubytování zastávka na hrázi přehrady SLEZSKÁ HARTA .
6. den: Odjezd přes Jeseníky , prohlídka méně známé JESKYNĚ NA POMEZÍ s nádhernou krápníkovou výzdobou, zastávka v Javorníku – možnost návštěvy zámku JÁNSKÝ VRCH, který se tyčí nad městem. Návrat do Prahy přes Kladský výběžek.

27.05. - 01.06.25 úterý - neděle
polopenze autokarem
Sleva 5% 9 490 Kč 8 990 Kč
cena za 6 dní (5 nocí)

Cena zahrnuje

  • 5x ubytování v hotelu Slezan v Bruntále (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenze (večeře jednotná servírovaná)
  • průvodce
  • dopravu autobusem

Cena nezahrnuje

  • rekreační poplatek splatný na místě cca 20 Kč / os. / den, celkem 100 Kč / os.

Výlety

  • 1/1 pokoj (příplatek: 1800 Kč)
  • pojištění léčebných výloh a storna zájezdu (příplatek: 290 Kč)